Vores værdigrundlag bygger på:
Moseengens Børnehus skal være et rart sted at være i, både for børn og voksne. Vi lægger vægt på, at vi er anerkendende i vores tilgang til hinanden, til børnene og til forældrene.
Gennem nærvær, omsorg og engagement, er vi med til at give børnene en tryg og stabil hverdag, hvor de har mulighed for at udvikle sig til robuste, selvstændige og sociale individer. Samtidig bliver børnene en del af et forpligtende, positivt og socialt fællesskab.
I Moseengens Børnehus er der rum for nysgerrighed, leg og kreativitet, hvor rammen er trygge pædagogiske læringsmiljøer som løbende evalueres og justeres.
Vi bestræber os på at holde os opdateret indenfor den nyeste pædagogiske forskning, så vi kan skabe de allerbedste betingelser for jeres børn.
Alle børn i Moseengens Børnehus skal opleve en meningsfuld hverdag i fællesskab med andre. Børnene skal opleve, at de hver især betyder noget og at de er gode nok som de er, ligesom de skal opleve verden og dens forskellige nuancer. Målet er, at børnene udvikler livsglæde og livsduelighed, så de kan mestre og håndtere livet.
Vi arbejder ud fra de seks læreplanstemaer, som alle griber ind i hinanden og medvirker til at understøtte det enkelte barns, udvikling og livsduelighed. Vi arbejder efter et fælles årshjul, hvorefter der planlægges pædagogiske aktiviteter ud fra hen over året.
Vi arbejder med inkluderende pædagogik som betyder, at vi som voksne er ansvarlige for, at alle børn er en del af et fællesskab. Børn har forskellige behov for fællesskaber – nogle befinder sig godt i det store fællesskab, mens andre har brug for at indgå i et mindre fællesskab – og det tager vi hensyn til. Vi tilstræber hver dag at skabe netop de fællesskaber, som giver det enkelte barn den bedst mulige læring og udvikling i samspil med andre børn og voksne i dagtilbuddet.
Derudover er vi også meget bevidste om og optaget af at skabe en hverdag omkring børnene, hvor de bliver mødt af voksne rollemodeller der både i ord og handling er med til at vise retninger, guide og støtte børnene i deres videre udvikling.