Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Pædagogiske værktøjer

Vi er opmærksomme på det enkelte barns udvikling, så vi i samarbejde med jer forældre får skabt de bedste udviklingsmuligheder for barnet.
Vi benytter forskellige pædagogiske redskaber i arbejdet med børnene, for at komme grundigt omkring børnenes udvikling.

Læs her kort om disse redskaber.

  • Marte Meo:

Marte Meo metoden er en videobaseret metode, der bygger på principperne for udviklingsstøttende kommunikation. I Marte Meo tager man udgangspunkt i hvad man gør godt – der er fokus på muligheder frem for begrænsninger. Marte Meo metoden er en meget konkret og løsningsorienteret metode, hvor vejledningen/rådgivningen tager udgangspunkt i de ressourcer, der i forvejen er til stede hos personerne. Via udvalgte videoklip får man konkrete handleanvisninger, som kan forbedre samspillet og støtte udviklingen.

  • Sprogtrappen:

Sprog Trappen er et forebyggende sprogpædagogisk redskab, hvis formål er at styrke fagpersonalets evner til at understøtte optimal udvikling og læring hos både et- og tosprogede børn mellem 0 og 3 ½ år. Sprogtrappen ser på sammenhængen mellem barnets udvikling af færdigheder og anvendelse af disse i samspil med omgivelserne. Sprog Trappen er  et sprogpædagogisk observationsredskab, så det pædagogiske personale kan  følge og støtte barnets udvikling og opdage eventuelle udfordringer tidligt.

  • Trasmo:

Trasmo er et pædagogisk redskab som personalet bruger til at registrere sansemotoriske færdigheder hos børn i alderen 2-5 år. Trasmo har bl.a. fokus på følgende områder: Grovmotorik, finmotorik, tegnefærdigheder, boldfærdigheder, leg mm.  Vi anvender Trasmo som digital løsning og derigennem kan personalet gå mere målrettet og systematisk til værks og finde de børn, der har brug for en hjælpende hånd. 

  • Systematisk reflektion :

Er en metode hvor det pædagogisk personale gennem en systematisk refleksionsproces effektivt finder nye forståelser for, og enkle handlemuligheder til at hjælpe barnet i trivselsvanskeligheder. I Moseengen er det en pædagog der facilitere reflektionsprocessen  sammen med stuerne.

  • Visuel kommunikation: